Skip to main content

Cărți pe care le recomand din toată inima

Bruce Lipton - ”Biologia credinței”
Arianna Huffington - ”Succesul redefinit”
   
Cheryl Richardson 
The Art of Extreme Self-Care

************************************************************************************************************


Bruce Lipton - Efectul de lună de miere
Anita Moorjani -
Am murit și m-am descuperit pe mine
        
Neale Donald Walsch -
Conversații cu Dumnezeu

************************************************************************************************************


Don Miguel Ruiz - Al cincilea legământ 
Louise Hay - Viața te iubește

************************************************************************************************************

Comments

V-a plăcut și...

Ai încredere! Cineva, acolo sus, te iubește

Ce-ai face dacă ai avea mai multă încredere? (Careeste acel lucru pe care îți dorești să îl faci, dar din cauza lipsei de încredere nu ai îndrăznit?)
Cred că nimic nu contează mai mult decât abilitatea de a vedea lumea prin proprii tăi ochi. Stabilitatea pe care nu o putem găsi în lumea exterioară (din cauza agitației, multitudinii de informații cu care suntem bombardați neîncetat și a vitezei amețitoare cu care se petrec lucrurile) trebuie să ne-o creăm noi înșine, în interior, prin iubire de sine și prin încredere (în sine și în Dumnezeu).
Deși nu prea ne punem problema, încrederea în sine are un mare impact asupra vieții noastre (personale, profesionale), asupra relațiilor cu cei din jur, precum și a fericirii personale.
Puterea încrederii în propria persoană este mai mult decât un sentiment, este un element de motivare și inspiră modul în care te comporți. Pentru că dacă ai încredere în modul tău de a gândi și în raționamentele tale, există șanse mai mari să acționezi și să faci …

Supa instant şi Părintele Necula

Acuma două săptămâni am fost la conferința Părintelui Constantin Necula. A fost o încântare pentru sufletul meu. Părintele, cu o inimă cât Casa Poporului și o minte plină de înțelepciune ne-a vorbit despre ”Sfinții, îmblânzitori de civilizație”, o temă pe cât de intrigantă, pe atât de profundă. Ca să nu trec prea repede peste, voi aminti aici ideile care mi-au plăcut cel mai mult (pentru ca apoi să pot trece, de fapt, la subiectul și motivul acestui articol):

* Mecanismul lumii stă în iubire, nu în ură!
* Dumnezeu ne vrea vii!
* Sfinții se desenează din amănuntele vieții de zi cu zi. (cred că voi dezvolta această idee într-un alt articol, pentru că Părintele a abordat foarte frumos acest subiect).
* a ierta ca sfinții = a ierta necondiționat
* Să învățăm să rostim și să dăruim cuvintele care contează.
* Suntem chipul Slavei lui Dumnezeu.
* Ni se fură bucuria de a fi oamenii milei lui Dumnezeu.
* Dacă nu trăim în iertare reciprocă, nici o binecuvântare nu se pogoară peste noi.
Poate ce…

Alege să fii fericit/ă!

- Tu nu te-ai săturat să-ți dicteze alții valorile?!... Cum să fii... Ce să crezi... Cum să faci?!...
- Tu nu crezi că e timpul să faci o schimbare?!... Tu nu crezi că cel mai important lucru, de fapt, este ceea ce crezi tu?!... Ceea ce îți dorești tu de la viață?!...
Eu cred că noi nu ”am venit” aici ca să fim trași la xerox, o multitudine de copii ale unui singur exemplar. Eu cred că ”am venit” aici să fim frumoși. Fiecare în felul său. 

S-au creat niște șabloane și ne ”măsurăm” toți (sau marea majoritate) prin prisma lor, de parcă o culoare ar fi mai frumoasă decât alta... Iar dacă se întâmplă ca să credem aceasta, este, de fapt, doar o chestiune de percepție și de preferințe. Mie poate să-mi placă albastrul, iar ție poate să-ți placă roșul, ceea ce, implicit, face ca cea mai frumoasă culoare să fie ori roșul pentru tine, ori albastrul pentru mine. Dar este vorba doar de subiectivitate, de preferința fiecăruia. Asta nu înseamnă că cineva are dreptate, iar altcineva nu... Este, pur…